Importanta SPF-ului

Deschid mereu acest subiect pe conturile mele de socializare, pentru ca este ceva obligatoriu, fie ca esti femeie, barbat, copil sau varsnic. Soarele nu mai este ce a fost.

Soarele este esential in viata noastra, al animalelor, plantelor a intregii planete, doar ca trebuie sa invatam sa beneficiam doar de efectele pozitive ale lui.

Lumina soarelui conține trei tipuri de raze ultraviolete: UVA, UVB și UVC:

Raze UVA provoacă îmbătrânirea pielii și ridurile și contribuie la cancerul de piele, cum ar fi melanomul. Deoarece razele UVA trec fără efort prin stratul de ozon (stratul protector al atmosferei sau scutul care înconjoară pământul), acestea reprezintă majoritatea expunerii la soare.

Feriți-vă de paturile de bronz deoarece folosesc raze UVA, precum și raze UVB. Un bronz UVA nu ajută la protejarea pielii de deteriorarea ulterioară a soarelui; Produce doar culoare și un sentiment fals de siguranță.

Razele UVB sunt, de asemenea, periculoase, provocând arsuri solare, cataractă (obturarea lentilelor oculare) și efecte asupra sistemului imunitar. Ele contribuie, de asemenea, la cancerul de piele. Melanomul, cea mai periculoasa forma de cancer de piele, se presupune ca este asociata cu alergia solara UVB severe care au loc inainte de varsta de 20 de ani. Majoritatea radiatiilor UVB sunt absorbite de stratul de ozon, dar suficiente din aceste raze trec pentru a provoca daune grave.

Razele UVC sunt cele mai periculoase, dar din fericire, aceste raze sunt blocate de stratul de ozon și nu ajung pe pământ.

Ceea ce este important este protejarea familiei dumneavoastră de expunerea la UVA și UVB, razele care provoacă leziuni ale pielii.

Folosesc spf atat sub forma de crema, dar de cand am descoperit spf sub forma de spray de la La Roche-Posay Anthelios m-am indragosti si este nelipsit din geanta mea, pentru ca el se poate aplica chiar si peste machiaj, asa ca prima oara aplic spf crema, ma machiez, apoi o data la doua ore aplic acest spray peste machiaj.

Am scris un articol foarte interesant acum un an si mi-ar placea sa il recititi aici

Avand un ten foarte sensibil predispus la acnee si cu roseata, spf pentru mine este elementar trebuie sa-l mananc pe paine. Obisnuiam cand eram adolescenta sa fac solar foarte mult, iar la plaja stateam de dimineata pana seara, precum o soparla doar cu ulei de masline, bineinteles ca noi nu aveam atat de multe informatii, nu existatu atat de multe produse, credeam ca daca ma dau cu spf nu ma mai bronzez, informatii total eronate, daca folosesti spf te bronzezi mai frumos, mai sanatos si de o mai lunga durata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *