Pasi obligatorii in rutina corecta

1. Dacă purtați machiaj, protecție solară sau orice produse pe bază de silicon, o curățare dublă de seară este obligatorie. Prima ta trecere ar trebui să fie cu un demachiant pentru îndepărtarea machiajului, care ar putea fi o apă micelară, ulei demachiant, balsam de curățare, demachiant cremă sau lapte demachiant.

Alegerea produselor trebuie sa fie speciale pentru tipul tau de ten:

Ten gras SVR Sebiaclear Eau Micellaire Uriage Eau Micellaire Thermale

Ten uscat Cetaphil EM CeraVe Cleansers 

2. Odată ce machiajul este indepartat, este timpul să îți cureți tenul. Acest pas asigura, de asemenea, că nu ați lăsat pe pielea voastră resturi de cremă sau uleioase de îndepărtare a machiajului (care ar putea duce la iritații sau rupturi). La fel ca si dimineața, este important să folosiți un produs de curățare blând, fără sulfați. Pentru acest pas recomand gelurile de curatare, la fel si ele sunt pentru diferite tipuri de ten. 

Ten gras  SVR Sebiaclear Gel Moussant CeraVe Cleansers SVR Topialyse

Ten uscat Cetaphil Cleansers SVR Topialyse CeraVe Cleansers

3. Dacă nu puteți sau nu doriți să utilizați acizi pentru a se exfolia, puteți curata manual celulele moarte ale pielii. Încercați o perie de curățare sau din silicon, sau un scrub care nu este abraziv (pe care trebui să îl limitați la câteva ori pe săptămână). Foreo  Perie curatare 

4. Tonerul poate fi de ajutor dacă vă spălați fața la chiuvetă, deoarece vă asigură că toate urmele de curățare sunt eliminate. Daca tenul tau este gras, tonicul te ajuta foarte mult in echilibrarea pH-ului, sau daca ai folosit un demachiant cremos sau uleios si ai o particula uleioasa pe fata.

5. Exfoliantii chimici (acizi) sunt cel mai eficient mod de a elimina celulele moarte ale pielii și pot fi folosite la fel de des zilnic, dacă sunt tolerate. Alegeți dintre acizii alfa-hidroxi (AHA) precum acidul glicolic sau lactic; acizii beta-hidroxi (BHAs) precum acidul salicilic sau salicilatul de betaină; sau o combinație. Toate acestea îți vor exfolia suprafața pielii, dar BHA-urile au un plus de curățare profundă a porilor. 

⚠️ Acizii au un pH scăzut, așa că asigurați-vă că așteptați aproximativ 30 de minute înainte de a aplica produse cu pH mai ridicat. Si se folosesc de preferat seara.

6. Zona ochilor nu are glande petroliere care să o ajute să o hidrateze, veți dori să îi oferiți imediat hidratare – imediat ce ați terminat curățarea și exfolierea. Aplicarea serului sau cremei se face zilnic atat seara cat si dimineata.

7. Cel mai frumos pas, serurile tip tratament, acum poti incepe tratarea problemele individuale ale pielii și combaterea radicalilor liberi cu un ser care conține ingrediente active. Acidul L-ascorbic (forma activă a vitaminei C) este bun pentru protecția antioxidantă, strălucirea, decolorarea petelor întunecate și chiar pentru a construi colagen. Derivații de vitamina C pot oferi beneficii similare, deși nu sunt la fel de puternice. Sau luați în considerare niacinamida, care este, de asemenea, un antioxidant și tratează pigmentarea, ridurile, acneea, roșeața și uscăciunea. Alte opțiuni includ peptide, arbutină alfa și acid alfa lipoic.

8. Ser hidratant sau esență . Acest pas vizează hidratarea ușoară. Căutați seruri sau esențe cu umectanți – ingrediente precum acidul hialuronic, glicerina și aloe vera care atrag apa în piele. Dacă utilizați o cremă în continuare, nu aveți nevoie neapărat de acest pas, cu excepția cazului în care pielea dvs. este foarte uscată și ar putea utiliza un strat suplimentar de umiditate.

9. Hidratarea, dacă aveți nevoie. Daca aveti tenul foarte uleios puteti sari acest punct, dar nu inainte de a realiza punctul 8, daca aveti tenul uscat, este bine sa realizati ambele puncte atat 8. cat si 9. aici vorbim de cremela hidratante, bineinteles si ele alese special pentru tipul vostru de ten.

10. Dacă doriți să folosiți ulei de față (doar seara), acesta ar trebui să fie ultimul pas de hidratare. Acest lucru se datorează faptului că uleiurile au proprietăți ocluzive care blochează beneficiile hidratării celorlalte produse și împiedică scurgerea umidității. (Deci, orice ai pune deasupra nu va trece.) Uleiul poate acționa, de asemenea, ca o barieră pentru a-ți proteja pielea. 

11. Protecția solară este cel mai important produs pentru piele, și trebuie purtat în fiecare zi, pe tot parcursul anului. Vă recomand doar protecții solare fizice care stau pe suprafața pielii pentru a reflecta lumina (motiv pentru care trebuie să fie ultimul pas).

Recomand alegerea SPF-ului potrivit tenului vostru.

Cateva exemple pentru tenul gras SVR Sebiaclear La Roche-Posay Anthelios XL 

⚠️ Asigurați-vă că oferiți protecției solare câteva minute pentru a se usca înainte de a aplica machiajul.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *