Care este ordinea corecta

Cum sa-ti aplici produsele pentru ingrijirea tenului in ordinea corecta si de ce acest lucru poate face diferenta pentru pielea ta.

Ordinea aplicarii produselor este foarte importanta, puteti avea cele mai scumpe si uimitoare produse de skin care si cu toate astea sa nu vedeti niciun rezultat.

Atunci cand ordinea nu este corecta, te poti confrunta cu urmatoarele probleme:

Este posibil sa nu patrunda: Aceasta este o problema dacă puneți produse subțiri, fluide sau pe bază de apă, pe deasupra celor groase, cremoase sau uleioase. Produsele mai bogate vor forma o bariera asupra pielii tale care impiedica orice altceva sa treaca.

Acestea pot fi mai puțin eficiente: dacă anumite produse nu vă pot pătrunde corect pielea, evident nu puteți obține beneficiile lor depline. În plus, atunci când anumite ingrediente active sunt destinate a fi aplicate departe unul de celălalt, utilizarea lor împreună le poate dezactiva sau poate crea o reacție chimică nouă și nedorită. În orice caz, rutina ta nu va fi la fel de eficientă cum ar trebui.

Ți-ar putea dauna pielii: Folosirea produselor în afara ordinului poate crea chiar probleme noi ale pielii. De exemplu, aplicarea de seruri pe uleiuri ar putea lăsa pielea uscată și deshidratată, din moment ce nu ajunge suficientă apă la piele. Sau, dacă aplici serurile, cremele și uleiurile deasupra protecției solare minerale, vei perturba acoperirea și vei dilua protecția. Acest lucru vă va lăsa mai vulnerabil la cancerul de piele și la îmbătrânirea prematură!

Există patru reguli generale de care trebuie să țineți cont atunci când stabiliți in ce ordine să aplicați produsele:

  • Cea mai subțire până la cea mai groasă textură:  deplasați în direcția luminii spre grele. Începeți cu produsele cele mai apoase, cum ar fi tonere, seruri și esențe. Cele mai grele, mai hidratante – precum loțiuni, creme și uleiuri – urmate apoi de SPF
  • Pe bază de apă înainte de bazarea uleiului: Uleiul și apa nu se amestecă, iar uleiul poate bloca apa să pătrundă. Aceasta înseamnă că produsele pe bază de apă trebuie aplicate mai întâi. Lasă-le să se absoarbă în piele și apoi aplică produse pe bază de ulei.
  • Cel mai scăzut până la cel mai mare pH: Dacă utilizați ingrediente active, este important să cunoașteți nivelul lor de pH aproximativ și să mergeți de la cel mai mic la cel mai mare. Cu alte cuvinte, produsele acide (pH 3,0 – 4,0) ar trebui să fie întotdeauna aplicate înaintea celor mai neutre (pH 5,0 – 7,0). 
  • Produsele cu pH scăzut și mare nu se amestecă: Dacă rutina include produse cu ingrediente active, le puteți aplica în același timp, dacă nivelul lor de pH este similar. Dar dacă există un decalaj al pH-ului mai mare decât, să zicem, 1.0 până la 2.0 (sau dacă nu știți deloc pH-ul), vă sugerez să așteptați 30 de minute între ele sau să le folosiți în diferite ore ale zilei. În acest fel, fiecare produs poate lucra la pH-ul propus.

Uneori, veți avea o dilemă, deoarece produsul mai gros sau uleios va avea un pH mai mic decât cel mai ușor, mai apos. În acest caz, ste mai bine să le utilizați la diferite ore ale zilei, decât să riscați să schimbați pH-ul sau să nu pătrundeți produsul mai ușor. 

Comments

  1. Diana Mihaela Barbu

    Hei, am intrat de putin timp sa iti citesc blogul. Sunt mega interessata de skin care ai pentru asta am intrat mai mult aici. Insa sunt multe “subtitluri” care ma incanta si ma tenteaza sa deschid o noua pagina. Te urmaresc pe toate retelele de socializzare si iti jur ca am in atat foarte multe de la tine. Multumesti ca existi, esti minunata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *