Cum arata fata unui sofer de camion dupa 28 de ani de expunere la soare

Vreau sa intelegeti cam cat de important este sa va dati cu SPF 50+ pe fata, in special pentru tenurile sensibile cu predispozitie la acnee, pete depigmentare, rozacee. 

Chiar daca este iarna, sau este innorat afara, trebuie sa folositi SPF, trebuie sa fie obligatoriu in rutina voastra, inainte de a iesi din casa.

Tenul nostru este afectat de razele UV pe tot parcursul anului, indiferent de vreme. Poza unui bărbat care a lucrat ca șofer timp de 28 de ani este cea mai bună dovadă a efectului devastator pe care îl are soarele asupra tenului.

Fotografia bărbatului de 69 de ani, publicată în New England Journal of Medicine, arată cât de îmbătrânită este partea feței lui care a fost expusă la soare pe parcusul a 28 de ani.

După ce a fost examinată, medicii spun că partea stângă a feței dă semne de sindromul Favre-Racouchot din cauza pielii distruse de lumină.

Razele UVA pot penetra geamul și norii, iar expunerea îndelungată poate duce la distrugerea fibrelor elastice ale tenului – ceea ce explică ridurile adânci.

Comments

  1. Pingback: Importanta SPF-ului - Sensy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *