S-a deschis primul bistro EXCLUSIV GLUTEN FREE din București

 Săptămâna aceasta a început în zona Grădinii Botanice din București, unde s-a deschis primul bistro cu preparate exclusiv fără gluten și fără zahăr – Jolie d’Iris Bistro. Printre invitații la eveniment au fost Giulia, Lili Sandu, Nicoleta Nuca, Jazzy Jo, Marisa Paloma, Gabriela Simion, Deea Codrea, Ioana Vișănescu, Sensy, Andrei Coman și mulți alți bloggeri nișați pe domeniul de food și lifestyle.

Jolie d’Iris Bistro este un loc cald și primitor, în care gazdele sunt bucuroase să aibă oaspeți din toate categoriile de vârstă sau profesionale, care au însă întodeauna aceeași pasiune: doresc să mănânce sănătos. Când o alegere sănătoasă se îmbină perfect cu un gust delicios, atunci putem spune că echipa Jolie d’Iris este preocupată nu numai de nevoile clienților, ci și de plăcerea acestora de a mânca bine.

 “Dar la început… totul a pornit de la un covrig. Dar ar fi putut să plece de la o tartă sau de la o clătită, sau de la orice altă gustoșenie frumos mirositoare, dar care conține zahăr și gluten deopotrivă. Pe toate acestea fiica mea de numai 10 ani, Iris, mi le cerea încă de când era mititică. Mai întâi cu voce tare, apoi, când a înțeles că îi sunt interzise, doar din privirea aceea care îmi umplea sufletul de frustrare. Și atunci am luat o decizie. Să fac ceva ca acea privire, în același timp rugătoare, dar și împăcată cu obișnuitul refuz, să nu mai fie necesară.

Voiam ca fiica mea și, odată cu ea, cât mai mulți copii și adulți cu diabet sau boala celiacă ori sensibilitate non-celiacă la gluten să aibă un loc unde să se poată delecta în voie cu ceea ce, până mai ieri, puteau mânca, doar uneori, acasă.  Așa s-a născut ideea, apoi a fost multă muncă, multă cercetare, timp în care am adunat o echipă la fel de preocupată ca și mine de nașterea acestui proiect, oameni ce au înțeles nevoia și utilitatea unui bistro cu acest specific.” ne povestește Desiree Malonga, co-proprietara acestui bistro, care a luptat pentru ca visul ei să devină realitate.

Și iată că astăzi nu mai e doar un vis, ci este chiar un bistro cochet și unic în București.

Clienții care trec pragul locației sunt deopotrivă cei pentru care a fost creat acest loc, dar vin și mulți oameni care pur și simplu au optat pentru un stil de viață sănătos. Pentru gazde, satisfacția adevărată și mulțumirea finală este să vadă aceeași clienți revenind, alături de prieteni și familie.

 Jolie d’Iris este un loc cu și despre artă, arta de a iubi oamenii și deopotrivă arta culinară.

Și pentru a rămâne cu dorința de a lua masa la Jolie d’Iris, îți facem poftă cu câteva preparate din meniu: tarte cu hribi proaspeți sau somon ori praz și afumătură, paste, pizza, preparate cu rată, pui, porc, peste sau vită, burgers, clătite sau diferite tipuri de tarte cu fructe. Fotografiile vorbesc de la sine, ești așteptat pe Șoseaua Cotroceni, nr. 16, lângă Grădina Botanică, pentru a te bucura de gusturile delicioase ale preparatelor sănătoase.

Facebook

Instagram

Adresa: Șoseaua Cotroceni, nr. 16, sector 6, București

Program: luni – duminică: 08.00-22.00

Rezervări: 0732 124 344

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *