Importanta #contouringul in #makeup

Nu-mi amintesc si sincer nici nu vreau sa-mi amintesc cum ma machiam acum 10 ani. Este adevarat ca nu existau atatea branduri, produse de makeup, pensule, etc, dar si tehnica era “rudimentara” fara blending si sa nu mai vorbim de contouring, pentru ca subiectul de astazi este unul care mie mi-a schimbat viata, fata, pozele, tot.

Ce este contouringul? Pe scurt el inseamna conturarea fetei si a trasaturilor, bineinteles ca si el are cateva reguli, dupa cum se poate observa mai sus in imagine, fardul inchis trebuie dat doar pe extremitati, adica pe oase, pentru a le evidenta mai mult, pentru a subtia fata, pentru a micsora nasul si putem face un lucru extraordinar, putem schimba forma si fizionomia noastra/sau a celui pe care il conturam.

Exista multe palete de contur eu am ales-o pe aceasta de la NYX pentru ca este micuta foarte practica si are atat iluminator cat si bronzer, o port cu mine in geanta mereu, pentru ca nu se stie niciodata cand am nevoie de un retus.

De cand am inceput cu lumea aceasta a online-ului, shootinguri, evenimente, sunt nevoita sa ma machiez des si sa folosesc si mai mult produs, de aceea trebuia sa am mare grija cu ce produse aleg, pentru ca daca nu sunt de buna calitate ele se pot strange sau sterge, iar in cazul acesta despre care va vorbeam cu contouringul, este destul de inestetic, ganditi-va cum ar fi sa ai o pata deschisa la culoare exact pe zona conturata, ar fi exact ca nuca pe perete, toti ochii s-ar atinti exact la pata aceea si pentru a evita aceste situatii stanjenitoare, trebuie sa alegem mereu produse de calitate, chiar daca ele sunt usr mai scumpe.

Contouringul este de doua feluri: cremos si uscat, daca alegeti varianta cremoasa, este mai greu de lucrat sa zicem ca este pentru profesionisti, asa ca daca sunteti la inceput va recomand contouringul uscat, el se aplica putin cate putin, pana ajungem la intensitatea dorita, cel mai important procedeu este blenduirea lui la fiecare aplicare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *