Noua lege filipineza impune fiecărui elev să planteze 10 copaci, pentru a absolvi

Filipine este o națiune tropicală din Pacific, ce va impune acum prin lege tuturor absolvenților de la școala primară până la colegiu să planteze 10 copaci înainte de absolvire.

Proiectul de lege, numit ” Actul de moștenire pentru moștenire pentru mediu ” a fost aprobat în cadrul Camerei și este acum trimis la Senatul pentru acțiune din Filipine. Susținătorii legii văd acest lucru ca o oportunitate pentru tineretul filipinez de a contribui la combaterea schimbărilor climatice și a construi un mediu mai ecologic pentru generatiile ce vor urma.

“În acest scop, sistemul educațional trebuie să fie un loc pentru promovarea utilizării etice și durabile a resurselor naturale în rândul tinerilor pentru a asigura cultivarea unei generatii responsabile din punct de vedere social și conștient”, a declarat proiectul de lege al Camerei, redactat de reprezentantul Gary Alejano .

Alejano estimează că, pe parcursul unei generații, proiectul de lege va fi responsabil pentru 525 de miliarde de arbori plantați. Aceasta provine de la peste 12 milioane de studenți care absolv anual școala elementară, 5 milioane de licee și 500 000 de colegii, echivalentul a 175 de milioane de copaci noi plantați în fiecare an.

Legea prevede că arborii ar trebui să fie situați în:

  • Păduri
  • Ariile protejate
  • Domenii ancestrale
  • Rezervări civile și militare
  • Zonele urbane
  • Stații miniere inactive și abandonate
  • alte terenuri adecvate

Se va pune accentul pe plantarea speciilor indigene care corespund climatului și topografiei zonei. O serie de agenții interne din cadrul guvernului din Filipine vor contribui la stabilirea pepinierelor, producția de răsad, identificarea site-urilor, monitorizarea, evaluarea și ajutorul tehnic.

Filipine este formată din 7.641 de insule din Asia de Sud-Est. În aceste insule, despăduririle au reprezentat o problemă de mediu primordială. Dezvoltarea pe scară largă și agricultura au dus la o scădere semnificativă a suprafețelor împădurite din Filipine. În secolul XX, zona împădurită din Filipine a scăzut de la 70% la 20% . Se estimează că au fost tăiate 24,2 milioane de acri de păduri între 1934 și 1988, în principal din exploatarea forestieră.

Punerea în aplicare a acestei noi legi ar putea declanșa un punct de referință prin care Filipinele trec de la pierderea netă la câștigul net al copacilor. Un mesaj simplu și puternic adresat tineretului filipinez cu potențialul de impact pozitiv pe termen lung.

Sursa: Forbes

Trevor Nace este un geolog doctor, fondator al Stiintelor de  Stiinta , contribuitor Forbes si explorator. Urmați călătoria lui  @ trevornace .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *