Acnee – prima faza de tratare

Vreau sa va prezint un tratament complex.

Si voi incepe cu alimentatia care este foarte importanta si activitati pe care sa le faceti pentru a preveni sau a trata acneea.

Prima faza. Voi reveni cu detalii de cum am scapat eu de acnee dupa 15 ani.

Alimente interzise: zahar, lactate, cafea, ciocolata, energizante, cola, alcool, condimente, mancate picanta, prajeli, fast-food, tigari.
Stresul este foarte important, produse de makeup expirate sau de proasta calitate, sau in exces, iar demachierea este foarte importanta dimineata si seara indiferent daca ai purtat sau nu makeup. Lenjeria de pat, in special fata de perna trebuie schimbata cel putin saptamanal, la fel si prosopul schimbat la 2 zile.

Pensulele de makeup nu trebuie sa le imprumuti nimanui sau sa folosesti de la altcineva, ele trebuie spalate si dezinfectate o data pe saptamana.
Nu pune mana pe fata, nu purta parul pe fata, nu storce cosurile risti sa ramai cu semne si sa le inmultesti. Nu folosi produse de skin care care contin alcool. Ai grija ce sampon folosesti, curata tenul dupa ce faci sport sau daca transpiri.
Bea multa apa, hidrateaza-te cu creme speciale pentru tipul tau de ten, nu mai asculta toate sfaturile prietenelor, sau nu mai crede tot ce citesti pe internet, pentru ca fiecare ten este diferit, asa ca trebuie un tratament personificat, consulta un doctor specialist.

De ce apare acneea? 
În apariţia acneei sunt implicaţi factorii genetici (numărul, mărimea şi activitatea ulterioară a glandelor sebacee este moştenită) şi factorii endocrini (activitatea glandelor sebacee este influeţată de hormonii androgeni, secretaţi de glanda suprarenală şi gonade (ovar şi testicul) . La pubertate, glandele sebacee sunt hiperactive datorită modificărilor hormonale din organism. Porii se astupă şi au loc modificări ale florei microbiene rezidente: Propionibacterium acnes – anaerob ( în partea profundă a foliculului ), stafilococ – aerob (în partea distala a foliculului) şi Pitirosporum – levura. Apare astfel inflamaţia, coşuri purulente, noduli roşii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *