Pamukkale, uluitoarele piscine naturale ale Turciei

Inca de la prima poza pe care am vazut-o, am zis “WOW, aici trebuie sa ajung intr-o zi!”

Drumul spre Pamukkale are ca obiectiv orasul Denizli, statiunea Pamukkale. Orasul Denizli este renumit pentru productia de bumbac de cea mai buna calitate din Turcia. O frumoasa coincidenta face ca denumirea de Pamukkale sa insemne “orasul de bumbac” datorita culorii albe cu care sunt acoperite imensele terase cu ape termale.

Terasele albe de calcar, acoperite in permanenta de depunerile apelor termale ce se scurg pe suprafata lor, sunt formatiuni naturale impresionante ce alcatuiesc mici lacuri si se intind in zona pe o suprafata de peste 2500 metri patrati. Putini cunosc faptul ca apele minerale ce izvorasc de aici sunt calde si ating la suprafata o temperatura in jur de 35 grade.

Terasele naturale de la Pamukkale au fost înscrise în anul 1998 pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

In sfarsit aveam in fata mea acest superb “munte alb” nu aveti idee cat am visat sa ajung aici.

Nu prea am cuvinte sa va descriu cat de tare mi-a placut si cat de superb poate sa fie aici, depaseste orice poza pe care ati vazut-o pe internet. totul este alb, o multime de paraiase care iti curgeau pe sub picioare, calcarul acela antiderapant, pentru ca ne-au pus sa ne descaltam si practic am mers desculti prin apa,

 

 

 

 

 

 

Piscina Cleopatrei

In imediata apropiere a teraselor de calcar se afla complexul turistic cunoscut sub denumirea de Baia Cleopatrei.
Zona este deosebit de frumoasa si impresioneaza prin atmosfera sa exotica.
Este construita sub forma unei oaze inconjurate cu palmieri, in centru aflandu-se un lac in care puteti sa va scaldati la umbra, sfidand soarele dogoritor.
Este bine de stiut ca in apropierea bazinului sunt amenajate surse cu apa potabila unde va puteti reface provizia pentru calatorie.

Accesul in zona este gratuit dar pentru intrarea in bazin se plateste bilet. Daca nu doriti sa va scaldati in piscina Cleopatrei aveti posibilitatea sa savurati o cafea sau ceva racoritor la terasele restaurantelor din zona. (sursa www.travellife.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *