13 Coincidențe incredibile care ne lasă cu multe întrebări despre lume

 

Aproape ca reîncarnarea

Enzo Ferrari, care a fondat compania Ferrari, a murit în 1988, la o lună mai târziu s-a născut fotbalistul Mesut Özil. 

Privind la portretele lor, ați putea jura că sunt frați gemeni. Este acesta un caz de reîncarnare?

 

 

Este o altă dovadă a călătoriei în timp?

Jennifer Lawrence este o imagine a unei vârste de argint, actriță egipteană Zubaida Tharwat.

 

 

 

O premoniție a Titanicului

În 1898, cu 14 ani înainte de scufundarea Titanicului , scriitorul fantezist Morgan Robertson a scris nenorocirea Intelepciune , care a povestit povestea unei nave care a fost scufundată – și care purta numele de Titan . Dar nu era doar numele în care putem vedea o coincidență stranie. Atât nava ficțională, cât și cea reală au fost descrise ca fiind nesăbuite, au caracteristici tehnice similare, au lipsit un număr adecvat de bărci de salvare și s-au ciocnit cu aisbergurile din Atlanticul de Nord.

După scufundarea Titanicului , cartea a fost republicată cu titlul Inutilitate, sau Potopul Titanului .

 

 

Vecinii care trăiesc în diferite secole

 

 

Tragedia pe barajul Hoover

Unul dintre primii oameni care și-au pierdut viața în timpul construirii barajului Hoover a fost George Tierney, care a murit la 20 decembrie 1922, când a efectuat lucrări pregătitoare. Ultima persoană care a murit în timpul construcției a fost Patrick Tierney – fiul lui George. De asemenea, a murit pe 20 decembrie.

 

 

Mașinile care s-au găsit una pe cealalta

În 1895, în statul Ohio, două mașini s-au ciocnit. Particularitatea acestui accident se regăsește în faptul că, în această perioadă, producția de automobile abia începuse să decoleze și au existat numai aceste două mașini în tot Ohio. Din nefericire, la acel moment, accidentele de automobile nu erau încă documentate, astfel încât înregistrările oficiale ale acestui caz nu au supraviețuit.

 

 

Coincidențe în biografiile lui Lincoln și a lui Kennedy

O multitudine de coincidențe ciudate există în biografiile a doi președinți americani: Abraham Lincoln și John Kennedy:

  • Amândoi au fost uciși de o impuscatura în spatele capului, vineri, înainte de o sărbătoare (Lincoln a fost ucis chiar înainte de Paști, Kennedy în ajunul Zilei de Ziua Recunostintei). Fiecare a fost însoțit de soția sa și de un cuplu.
  • Ambii au avut patru copii.
  • Amândoi aveau un prieten numit Billy Graham.
  • Kennedy avea un secretar numit doamna Lincoln. Președintele Lincoln avea un secretar numit John.
  • Succesorii lor, în ambele cazuri, erau vicepreședinții numiți Johnson, care erau atât sudici, cât și democrați.

 

 

Primii și ultimii soldați

Mormintele primilor și ultimilor soldați britanici uciși în Primul Război Mondial se află la 6 metri una de cealaltă, iar pietrele funerare se confruntă reciproc. Acest aranjament nu a fost deloc deliberat.

 

 

Zvonurile despre mașina timpului a lui Edgar Allan Poe

În cartea Narrativul lui Arthur Gordon Pym de la Nantucket , scrisă de Edgar Allan Poe, povestea a patru marinari care au supraviețuit scufundării navei lor și au fost forțați să mănânce un vasar numit Richard Parker. Po a susținut că această poveste se bazează pe evenimente din viața reală, dar acest lucru nu a fost cazul.

După 46 de ani de la scrierea cărții, o barcă actuală sa scufundat, iar membrii echipajului care au supravietuit au povestit cum au mâncat un vasar numit Richard Parker. Acest lucru a dus la zvonuri că faimosul scriitor american deținea o mașină de timp.

 

 

Frații nenorociți

În iulie 1975, Erskine Lawrence Ebbin, un locuitor în vârstă de 17 ani din Insulele Bermude, mergea cu o motocicleta pe drum, când a fost lovit de un taxi. Cu aproape un an înainte, tot in iulie, fratele lui Erskine, care avea tot 17, a fost ucis, conducea aceeasi motocicleta și a fost ucis de un taxi. În spatele volanului era același șofer și purta același pasager.

 

 

 

Anthony Hopkins și o carte rară

Actorul Anthony Hopkins a trebuit urgent să obțină o carte pentru ca el să poată studia un rol în filmul în care a jucat: ” The Girl from Petrovka” , scrisă de George Feifer. Nu reușea să găsească cartea nicaieri, dar apoi, complet coincidență, a găsit o copie uitată în metrou.

Când Hopkins a întâlnit-o mai târziu pe Feifer, acesta ii spune ca a pierdut o carte, exact aceea pe care el o gasise in metrou.

 

 

Un nume special pentru Imperiul Roman

Orașul Roma,  a fost fondat conform legendei lui Romulus și lui Remus. Prin urmare, Romulus a devenit primul rege al Romei. Ultimul domn al Imperiului Roman de Vest a fost Romulus Augustulus, deși s-a născut ca Flavius ​​Romulus Augustus. Cu toate acestea, se poate spune că unul dintre cele mai puternice imperii din lumea antică a început și s-a încheiat cu numele “Romulus”.

 

 

O predicție a victoriei electorale a lui Donald Trump în  The Simpsons

Chiar mai uimitor este faptul că filmula prezinta campania electorală a lui Trump într-un mod aproape identic cu scenele din viața reală.

 

 

Sursa: Bright Side

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *