Plitvice Lakes National Park

Parcul National Plitvice este acel loc despre care poti povesti doar la superlativ, locul acela care crezi ca exista doar in pozele “de pe net”, intrebandu-te oare daca este adevarat sau este gandit pur comercial.

Pot spune nu doar ca vei fi uimit, vei fi pur si simplu incantat la maxim.

Plitvice inseamna 16 lacuri si infinit mai multe cascade, in cel mai mare parc national al Croatiei, unde natura a pus capat monotoniei, lacurile au fost adaugate pe lista patrimoniului mondial UNESCO in 1979, fiind printre primele situri naturale protejate.

Nu este nicio diferenta intre realitate si poze, apa cristalina, incredibil de curata de o culoare turcoaz de poti vedea metri dedesubt, o multime de pesti care stau la mal, rate plimbandu-se in voie, cascade cat vezi cu ochii, mai mari, mai mici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parcul are mai multe trasee foarte bine gandite si amenajate, dar care pastreaza o integrare autentica in peisaj, mai ales prin cararile de lemn care te conduc direct in mijlocul lacului si pe langa cascade.

 

Sfaturile mele pentru a te bucura de Parcul National Plitvice sunt : 

  • Aloca-ti minim 4-5 ore, recomandabil o zi intreaga pentru vizita
  • Ia cu tine apa si ceva de mancare deoarece poti cumpara doar la intrare sau la iesire din parc.
  • Sa iti incarci bateria la aparatul foto sau la telefon deoarece vei avea multe poze de facut. 
  • Daca nu esti genul sportiv si preferi sa te bucuri de excursie decat sa faci kilometri, ia autobuzul pana sus si apoi coboara pana la iesire.
  • Sa iti iei incaltari comode, de preferat adidasi, protectie solara, respectiv ceva palarie/sapca  si ochelari de soare.

 

 

Parcul Plitvice  este un loc de o frumusete deosebita pe care trebuie sa il adaugi pe lista ta de destinatii de vacanta. Vei descoperi astfel de ce Croatia este o destinatie excelenta pentru iubitorii naturii.

 

 

Rochie 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *