Red poppies

 

In drumul meu lung spre munca am o explozie de culoare, un lan plin cu maci rosii.

Si ce m-am gandit eu sa fac in pauza de masa? Logic!!! Sa vin sa fac un scurt shooting, aici in mica mea oaza colorata

Citeam mai demult ca macul este floarea somnoroasa a iubirii; Pare că se frânge la fiecare adiere de vânt, iar smulsă din pământ, îşi pierde suflul în doar câteva ore. Această plantă delicată, simbol al dragostei, al morţii şi somnului adânc, este înzestrată cu proprietăţi diametral opuse.

 

……………………………………………………><…………………………………………………………….

 

O floare şi multe legende     

Se spune că, pe vremea Mântuitorului, macul era o floare albă. Când Iisus a fost răstignit pe cruce, toate florile au început să plângă. Somnoros cum îl ştim şi istovit de supărare, macul a adormit şi s-a trezit după trei zile. Ruşinat de fapta lui, s-a înroşit tot în obraji şi de atunci aşa a rămas.

O veche poveste românească spune că, într-o zi, o femeie simplă şi-a pierdut feciorul la care ţinea ca la ochii din cap. Sfâşiată de durere, a pornit pe câmp să-l caute. Rătăcind, a intrat într-un lan de mărăcini. La fiecare pas, spinii îi provocau răni adânci, dar ea nu mai simţea durerea. În cele din urmă, şi-a găsit băiatul, dar, când să se întoarcă acasă, câmpia era acoperită de flori roşii, răsărite din durerea mamei şi din sângele ei.

Şi poveştile antice amintesc de mac. Dacă romanii credeau că acesta poate vindeca rănile din dragoste şi îl foloseau la prepararea vrăjilor, grecii vedeau în el simbolul dragostei şi al fertilităţii, al sănătăţii şi potenţei. De aceea, atleţii primeau, înainte de competiţii, o poţiune magică – un amestec din seminţe de mac, miere şi vin.

 

 

Shop my outfit:

Ochelari de soare DUOFASHION 

Tricou DDSECRET 

Pantaloni TRENDZONE ROMANIA   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *