4 zile in Italia, paste in fiecare zi

Abia asteptam sa ma reintorc in Italia sa mananc paste in fiecare zi, asta mi-am propus inainte sa plec si m-am tinut de “promisiune”. 

A fost dragoste la prima vedere atunci cand am pasit prima oara in Roma si am fost impresionata de bucataria lor, eu find mare amatoare de paste si pizza. In Roma am stat tot 4 zile si la fel am mancat paste in fiecare zi, acum nu stiu daca am avut eu noroc si am gasit doar restaurante pe gustul meu sau retetele lor sunt absolut uimitoare, pentru ca asa ma asteptam sa fie si aici in Pisa si Firente, dar din pacate am fost putin dezamagita pentru ca asteptarile mele erau foarte mari, traind cu gandul ca asa se mananca in toata Italia.

Oricum am observat ca cu cat e mai “bodega” restaurantul cu atat e mai buna mancarea, ciudat nu? :)) de obicei atunci cand esti turist si nu ai recomandari, tinzi sa alegi un restaurant dupa cum arata, dar promit sa nu mai fac asta!!!

Prima zi: Pisa, am ajuns, ne-am cazat, am lasat bagajele la hotel si ce a fost foarte frumos pentru noi, este ca hotelul era situat pe straduta principala, exact in centrul vechi al Pisei, mai exact la 100 m de Faimosul Turn din Pisa, eram inconjurati de zeci de restaurante, toate bineinteles cu specific italian. Nu a fost foarte greu sa alegem unul, ne-am uitat putin pe meniurile din fata restaurantelor, eu am cautat paste cu trufe, mai toate aveau acest fel de mancare in meniu, preturile variau intre 10-15 e, 15 e la restaurantele mai de lux, deci un pret bun pentru vacanta.

Aceasta este prima farfurie mancata in Pisa: tagliatelle cu funghi porcini.

A doua zi, o scurta plimbare in Firente, Pisa – Firente 50 minute cu trenul, este un oras foarte frumos, mai populat decat Pisa, iar aici gasiti mult mai multe restaurante si cafenele, deasemenea si multe magazine de lux, de data aceasta am ales un lant de restaurante PastaStation, singurul pe care l-am gasit si pe Instagram :)) cei care ma urmariti deja stiti ca am un blog de food, unde postez tot de mananc, blogul a pornit din simplu fapt ca am vrut sa-mi amintesc unde si ce anume am mancat bun.

Aici la PastaStation s-a vazut diferenta, s-a simtit si calitatea pastelor, care erau facute de casa, ingredientele de calitate folosite, bineinteles si restaurantul arata mult mai bine decat restul si ce credeti nu au fost cu mult mai scumpe maxim 3 e fata de celelalte.

Aici am ales Tagliatelle cu pesto de brocoli.

Ziua 3 tot in Pisa, dar alt restaurant, am ales acelasi meniu: tagliatelle cu funghi porcini, acestea din pacate au fost pe ultimul loc al clasamentului meu cu paste, mie imi plac pastele cu mai mult sos, in mai mult ulei, mie sa nu mi le aduci uscate, ca nu-mi plac neam. Adaug mereu parmezan extra (foarte mult) si mult piper.

A patra zi, din pacate ultima zi aici in Pisa, toti ma intrebau “Chiar nu vrei sa mananci si altceva?” Nu vreau!!!! Normal ca nu vreau, bine acum sa nu credeti ca nu am mancat si altceva :)) la micul dejun mereu in vacanta manac omleta scramble cu bacon, in Romania niciodata nu manac oua sau omleta, iar gustarile intre mesele principale au fost multe si variate: mini pizza, care nu se gasesc la orice colt de strada ca in Roma, iar aici blatul era mult mai gros, ciocolata Lindt in special pentru ca aveau un magazin imens cu zeci de sortimente, am gasit chiar si ciocolata neagra cu pere, o caut de ani de zile, prima oara am gustat editia limitata de la Milka, iar de atunci caut la orice firma si in Romania nu se gaseste absolut deloc, am vazut ca si cei de la Hedi ai avut cu pere, dar se pare ca am ratat-o.

Sa revenim la a patra farfurie: Tagliatelle cu zucchini si creveti, bune, bunicele, dar portia foarte mica pentru apetitul meu mare :)) cred ca mai aveam nevoie de inca o portie sa ma satur.

Dupa cum se poate observa farfuriile seamana intre ele, eu nu mananc paste cu sos rosu sau rose, mereu aleg pastele in ulei, sos alb sau in sos pesto. 

Ca o concluzie finala Roma ramane pe primul loc la paste si pizza, abia astept sa vina primavara sa plecam si in Milano si poate am noroc sa ajung si in orasul in care s-a nascut PIZZA – Napoli.

Astept sugestiile voastre, acum stiti ce imi place mie sa mananc cel mai mult.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *