La socri de Paste la Tulcea

Pastele l-am petrecut impreuna cu socri, la Tulcea, orasul natal al iubitului meu, unde am petrecut un weekend superb, pana si vremea a fost superba 24 de grade, puteai sa stai chiar si in tricou, tinand cont ca este un oras unde mereu bate vantul si este mult mai racoare decat in Bucuresti.

De fiecare data cand ajung in Tulcea, se stie, sunt foarte rasfatata cu toate preparatele super gustoase, pregatite proaspat special pentru noi: borsul de peste pe care il prepara exclusiv socrul meu, nu pot sa spun cat de bun este, scrumbie la gratar si tot ce tine de peste si gratar este preparat de socru’, cat despre celelalte preparate gatite de soacra mea, nu mai vorbesc: pui (de tara) la ceaun, friptura de miel, placinta cu dovleac, placinta cu mere, salata de boeuf, sarmale, icre ohhh si multe altele nu mai scriu ca mi se face pofta si am zis ca de astazi intru la regim.

De fiecare data vin aici cu mare drag, nu este un oras mare, dar este un oras primitor, curat si aranjat, nu ai foarte multe de facut, dar pentru mine este un prilej de relaxare dupa Bucurestiul aglomerat, mai ales ca sunt foarte rasfatata si nu trebuie sa fac nimic, pentru ca socri mereu se ocupa de tot.

Este suficient de o zi sa vezi tot orasul si iti mai ramane si timp sa savurezi o cafea pe faleza, unde te bucuri de o priveliste pe care o mai gasesti doar la Constanta in port. O sa va las mai jos cateva obiective principale din Tulcea pe care eu personal le indragesc tare.

Faleza orasului Tulcea

Faleza din Tulcea a fost construită pentru a preveni inundarea întregului oras, ferind astfel  orașul de apele învolburate ale Dunării. Faleza este vizitată în fiecare moment de o sumedenie de turiști, ajunși în aceste locuri atât pentru a descoperi imaginea întregului oraș, cât și pentru a călători către deja vestită Delta Dunării.

Monumentul Independentei

Monumentul Eroilor din Razboiul pentru Independenta se afla pe Colnicul Hora (astazi dealul Monumentului), in Parcul Monumentului, unde se gasesc si ruinele cetatii Aegyssus.
Piatra de temelie a fost pusa la 17 octombrie 1879, in prezenta regelui Carol I. Conceptul si executia Monumentului apartine sculptorului George Vasilescu.
Liga pentru propasirea Dobrogei, condusa de poetul Ion Nenitescu, a avut initiativa ridicarii Monumentului ca omagiu adus eroismului si al vitejiei poporului roman in razboiul pentru eliberarea de sub dominatia otomana (1877-1878).
 

Satul pescaresc traditional

Situat la marginea orasului Tulcea, la iesirea spre localitatea Mahmudia, satul pescaresc traditional se intinde pe aproximativ 3 hectare si cuprinde case traditionale, un bufet satesc, o cherhana, mori de vant, un centru de informare, constructii ce formeaza un parc tematic sistematizat cu trei alei principale ce incearca sa reconstituie bratele Dunarii, pe fiecare fiind amplasate constructii reprezentative localitatilor din Delta Dunarii.

 

Outfit

Costum NA-KD.COM folositi codul sensy20ro pentru un discount de 20%
Ochelari Rabbini folositi codul sensy15 pentru un discount de 15%
Adidasi Pepper

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *